Gemaplus
Image default
Offers

Drie hulpmiddelen voor je kind

Drie hulpmiddelen voor je kind

Heeft jouw kind een beperking die ervoor zorgt dat die niet met alles mee kan doen? Dat is erg jammer, aangezien groepsactiviteiten een erg belangrijk onderdeel van eenieders jeugd zijn. In deze blog geven we je graag hulpmiddelen die jouw kind mogelijk kunnen helpen om toch mee te doen aan deze activiteiten, ondanks diens beperking. Lees snel verder!

 

  1. Een kleurenbril

Het is belangrijk om vroeg te beginnen met het vrijlaten van de creativiteit van een kind. Een manier om dit te doen, is door te kleuren. Veel kleuters zijn hier enorm gek van, maar als jouw kind kleurenblind is, wordt het een stuk lastiger om deze activiteit uit te voeren. Een kleurenbril is hier een perfecte oplossing voor. Deze zorgt voor andere prikkels voor de ogen van jouw kind, waardoor deze kleuren precies ziet, net zoals iedereen. Een kleurenbril is natuurlijk niet alleen een goede oplossing om jouw kind mee te kunnen laten doen met kleuren, maar is natuurlijk ook erg bevorderend voor andere processen.

 

  1. Koptelefoon

Heeft jouw kind last van concentratieproblemen, of is hij/zij overgevoelig voor geluid? Het kan dan erg lastig zijn om in een klas te kunnen functioneren, maar door constant de klas uit te gaan, mist je kind veel van de processen die er binnen de klasruimte plaatsvinden. Een koptelefoon is hier een perfecte oplossing voor: deze is gemakkelijk op- en af te zetten, en maakt het voor jouw kind mogelijk om zichzelf van de rumoerige geluiden van een klassenomgeving te ontdoen. Hierdoor zal je kind zich makkelijker kunnen concentreren, terwijl hij/zij nog altijd onderdeel van de klas is.

 

  1. Driewielfiets

In Nederland is een fiets je beste vriend. Als het voor jouw kind voor wat voor reden dan ook onmogelijk is om te fietsen, kan het lastig zijn om dit te blijven doen. Een driewielfiets is hier een goede oplossing voor. De specialisten van Huka maken voor jouw kind een driewielfiets op maat, waardoor jij er verzekerd van bent dat de fiets perfect aansluit op het lichaam van jouw kind. Met een driewielfiets is balans niet meer nodig en is het ook mogelijk om niet met je voeten, maar met je handen te trappen. Neem snel een kijkje op de website van Huka en ontwikkel de perfecte fiets voor jouw kind! 

 

https://www.huka.nl/