Gemaplus
Image default
Health

5 Voordelen van het bezitten van een Memory Foam Matras Topper

5 Voordelen van het bezitten van een Memory Foam Matras Topper

Matras toppers bieden veel voordelen tegen een fractie van de kosten van de aankoop van een nieuw matras. De belangrijkste voordelen van een traagschuim matras topper zijn:

1. verminderde druk door contouren en onthouden van de natuurlijke vorm van het lichaam;
2. lichaamswarmte en circuleert positieve luchtstroom;
3. absorbeert beweging en vermindert de overdracht van bewegingen op uw echtgenoot;
4. verlengt de levensduur van de matras;                                                                5. ongeëvenaarde betaalbaarheid

Wat is een Matras Topper?

Een matras topper of opleg is een laag van kussen tussen een matras en een laken erboven. Meestal gemaakt van traagschuim of gel, matras toppers zijn een uitstekende en goedkope manier voor u om comfortabeler en veiliger slapen elke nacht.

Verminderde druk en lichaamscontouren
Een van de grootste voordelen voor de gezondheid van het bezit van een matras topper is dat het kussen vermindert de druk op elk lichaamsdeel dat wordt gelegd op. Traagschuim in het bijzonder vormt zich naar het lichaam, waardoor de druk op het hoofd, schouders en rug wordt verlicht. Gebieden met pijn hebben een iets hogere temperatuur dan andere delen van het lichaam. Traagschuim detecteert deze verschillen en past de druk op deze gebieden toe of vermindert deze. Het materiaal maakt het ideaal zodat u in elke positie comfortabel kunt dromen, ongeacht het gewicht of de vorm die u aanneemt tijdens de slaap.

Traagschuim onthoudt ook de vorm van uw lichaam en past zich elke keer dat u uitstapt en weer opstaat aan, zodat u geen pijn hebt als u wakker wordt. Een matras-topper getest geeft u de ruggensteun die u altijd al nodig had terwijl u slaapt.

Warmteafvoer en luchtcirculatie
Een veel voorkomende misvatting is dat matras toppers oververhitten en het zeer ongemakkelijk maken voor iedereen die probeert te slapen. Nieuwe schuimmodellen voeren echter de opgewekte lichaamswarmte af en laten de lucht circuleren om u de hele nacht koel te houden. Als uw lichaamstemperatuur stijgt, zal het schuim zachter worden om ervoor te zorgen dat u comfortabel blijft.

De matras-topper houdt u ‘s nachts niet alleen koel, maar voorkomt ook dat u moet woelen en draaien. Op een doorsnee matras zonder opleg bent u tijdens uw slaap steeds op zoek naar de meest comfortabele positie op bed. Met een matras topper, is het zoeken voorbij omdat u altijd in uw meest comfortabele positie ligt.

Elimineer bewegingsoverdracht
Als u met een partner slaapt, zijn matrasbeschermers ideaal omdat traagschuim bewegingen absorbeert, zodat noch u noch uw partner gestoord worden als u zich in uw slaap beweegt.

Langere levensduur matras
Als u op zoek bent naar een goedkope manier om een oud matras op te knappen, zijn matrasonderleggers de meest betaalbare oplossing. Versleten matrassen kunnen een paar jaar langer meegaan door er een matrasbeschermer op te leggen. Voorzichtigheid is echter geboden bij het gebruik van een matras topper om de functie van een matras te vervangen, omdat het uiteindelijk niet in staat zal zijn om de belangrijkste ondersteuning van een matras te vervangen.

Betaalbaar en duurzaam
Een matras topper is een geweldige vervanger voor de aankoop van een hele traagschuim matras voor uw bed. Kwaliteit matrassen kunnen duur zijn, maar een matras topper kan worden gebruikt om dezelfde positieve en gezonde resultaten te bereiken voor honderden en zelfs duizenden dollars minder.

Hoewel matras toppers drie tot vier jaar meegaan, een kleine vergelijking met de tien tot vijftien van matrassen, is het nog steeds een investering die de moeite waard is omdat meerdere toppers door de jaren heen nog steeds goedkoper en net zo effectief is.

topper