Gemaplus
Image default
Webshop and Technique

Bewust je nieuwe ramen kiezen

Het kopen van ramen niet boeiend? Er zijn zoveel mogelijkheden dat je er toch maar beter even bij stilstaat. Het ene raam is het andere niet. Er zijn niet enkel de verschillende materialen, er zijn ook heel wat andere opties. Ramen kiezen doe je dus maar beter doordacht, zeker omdat ook de prijsverschillen hoog kunnen oplopen.

Ga je ramen kopen, kies dan meteen voor degelijke kwaliteit. Stevige profielen vormen de basis van je raam. Een stalen versteviging is bij PVC-ramen een must. Zo ben je zeker dat je ramen hun vorm behouden en dat ze goed isoleren. Goed isolerende ramen zijn een must wil je je energiekosten drukken.

Goed geïsoleerde ramen zijn goud waard

De uitstraling van je ramen mag dan belangrijk zijn, als we je een tip mogen geven: bespaar niet op isolatie. De uitstraling matcht bij voorkeur met de rest van je woning, maar goed isoleren blijft al bij al belangrijker. Ga je ramen kiezen, vraag dan ook naar de isolatiewaarde van je raam. Het type glas is daarbij belangrijk, maar ook bij het kiezen van je profiel kun je daar rekening mee houden.

Beveiligde ramen zijn onontbeerlijk

Versterkte ramen verdienen altijd de voorkeur. In aankoop zijn deze ramen misschien net wat duurder, maar deze ramen gaan wel een stuk langer mee. Goede scharnieren zijn daarbij essentieel. Bekijk deze dus goed bij je leverancier en ga bij voorkeur voor scharnieren die tot in het staal van het raamframe zijn geschroefd. Op die manier maak je het inbrekers een heel stuk moeilijker, zo niet onmogelijk om in te breken. Ga voor goed beveiligde ramen, zo geniet je van meer gemoedsrust.

Let op het aantal dichtingen

Verder is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal dichtingen. Iets waar weinig mensen bij stilstaan. Een waterdicht systeem met minimum 3 dichtingen valt aan te bevelen. Standaard is een kwalitatief raam voorzien van zowel een binnen-, buiten- als middendichting. Op die manier kunnen je ramen zowel vocht, warmte als geluid weren.

Ramen kiezen is altijd een doordachte keuze

Wij raden je aan goed je huiswerk te doen en met een kwalitatieve leverancier in zee te gaan. Prijs is daarbij uiteraard belangrijk, maar de kwaliteit van je ramen staat centraal. Met goede ramen doe je veel langer en zo verdien je je investering terug. Werk met een betrouwbare leverancier met heel wat referenties en positieve reviews. Zo ben je zeker van ramen die de tand des tijds doorstaan en van een correcte plaatsing.

https://www.raamwinkel.be/nl