Gemaplus
Image default
Home and Garden

Een tafelzeil in corona tijd?

Een tafelzeil in corona tijd aanschaffen? Ja waarom niet? Het ziet er naar uit dat we voorlopig nog thuis moeten blijven. En dus is het een goed idee om er thuis maar het beste van te maken en de boel een fleurige look te geven! Hoe we dat doen? Nou met vrolijk tafelzeil, leuke kaarsjes, plantjes en lekkernijen.

Omdat de meeste winkel tijdens de corona epidemie dicht zitten, is het raadzaam om je spulletjes online te bestellen. Online bestellen is veilig en bovendien erg makkelijk. Bij Hiptafelzeil, een Nederlandse webshop in vrolijk tafeltextiel, kun je hele leuke en vrolijke tafelzeilen kopen.

Onze favorieten:
De gele stippen (leuk voor pasen)
De botanische bladeren (helemaal hip nu)
Orbit groen (een retro printje op een vintage groene ondergrond)
Beton look (geheel grijs, maar wel leuk aan te kleden met groene planten)
Aardbei geel (gewoon lekker opvallend en vrolijk)

Bij Hiptafelzeil worden al je tafelzeilen op maat geleverd. Dat is fijn, want niet elke tafel heeft dezelfde afmeting. Daarnaast bestaan er ook nog ronde tafels en ovale tafels. Ook voor dit soort tafels kun je een passend tafelkleed vinden. De gemiddelde prijs voor een stuk tafelzeil lig zo rond de 18 euro. Gemiddeld is een zeil van een halve meter breed ongeveer € 4,50.

Om vouwen te voorkomen kun je in deze webshop je bestelling op rol laten bezorgen. Dit is iets duurder, maar dan ontvang je je zeil wel netjes op een kartonnen koker. Helemaal zonder vouwen en putjes dus! En wat ook handig is, is het feit dat je de kartonnen koker kunt bewaren en er bijvoorbeeld andere tafelkleden, die je momenteel even niet gebruikt, aan op te rollen.

Tafelzeil is ook zeer geschikt voor buiten. Het is namelijk waterbestendig. Zorg wel voor een paar tafelkleedklemmen of tafelkleedgewichtjes. Anders kan het zo zijn dat het kleed van tafel waait. Met klemmetjes of gewichtjes is die kans een stuk kleiner. Houd wel rekening met de zon als je het kleed voor buiten gaat gebruiken. De extreem sterke uv stralen zorgen er voor dat spullen die buiten staan ontzettend snel verkleuren. Zet je tafel dus, als het enigzins kan, ergens op een schaduwplekje in je tuin. zo kun je het langst van je gezellige tafeltextiel genieten.

 

 

Heb je een tafel met een mooi tafelblad en wil je deze beschermen tegen bijvoorbeeld kringen die ontstaan als je natte glazen op tafel zet. Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een doorzichtig tafelzeil op tafel te leggen. Hiermee behoudt je dus de mooie, sfeervolle uitstraling van de tafel. Maar wordt deze wel beschermt tegen vlekken van drinken of eten, tegen krassen of andere schade. Op de website van Hiptafelzeil.nl zie je twee verschillende varianten van het transparante tafelzeil. Een dikke variant en een dunnere variant. De dikke variant is er een die je exact op het tafelblad kunt leggen. We noemen dit ook wel een tafelbeschermer of tafelbladbeschermer. Deze moet niet overhangen. Het dunnere zeil mag echter wel overhangen. Deze is meer te vergelijken met een tafelkleed.