Gemaplus
Image default
Home and Garden

Een woning verkopen valt niet te onderschatten

Voor heel wat mensen is het een belangrijke mijlpaal in hun leven. Vaak begint de verkoop met een schatting van het huis. Heel wat makelaars bieden dit aan en je kunt er maar beter gebruik van maken. Met een gratis schatting van je huis is helemaal niets mis en het geeft je meteen een zeer realistische indicatie.

Makelaars zijn opgeleid voor een schatting van je huis

Makelaars moeten een opleiding volgen. Deze opleiding is best doorgedreven en ze leren er de kneepjes van het vak. Ze leren er ook een woning te schatten. Bij het bepalen van de prijs van een huis komen heel wat zaken kijken. Er zijn tientallen parameters waarmee rekening gehouden moet worden. Een professionele makelaar kan perfect de waarde van een huis bepalen, zeker wanneer deze makelaar regionaal werkt en al enkele jaren ervaring heeft. De schatting van je huis is dan ook super betrouwbaar.

Wat kan je verwachten van een professionele schatting?

Nadat een makelaar langs is gekomen en een schatting uitgevoerd heeft ontvang je nadien een gedetailleerd schattingsverslag met een realistische prijs voor je woning. Het is een betrouwbare indicatie en het advies dat je nodig hebt voor een vlotte en zorgeloze verkoop.

Is de prijs die ze op je woning kleven correct? In het merendeel van de gevallen kun je zeker zijn van een realistische verkoopprijs. Zoals eerder aangehaald zijn makelaars hiervoor getraind. Bovendien kennen ze de waarde van soortgelijke woningen in de buurt, waardoor ze goed kunnen inschatten wat de woning waard is. Zij hebben er alle belang bij om er een realistische prijs op te kleven. Je kunt dus met een gerust geweten een (gratis) schatting van je huis laten uitvoeren. Het alternatief is een onafhankelijke expert je woning te laten schatten, maar dit kost een aardige duit. Het resultaat scheelt vaak niet veel. Bovendien leveren makelaars vandaag de dag ook een stevig rapport af, zelfs wanneer ze je woning gratis schatten.

Je huis verkopen besteed je best uit

Waarom nu kiezen voor een makelaar wanneer je je huis wil verkopen? Uiteindelijk zijn vastgoedmakelaars super commercieel. Met een gratis schatting van je huis weten beide partijen waaraan en waaraf. Tijdens deze gratis schatting komen ze bij jou over de vloer, leren ze je kennen en kunnen ze een goede indruk achterlaten. Heel vaak is dit de trigger om ook je huis te laten verkopen door de makelaar. Weet dat er op het vlak van commissie soms wel wat onderhandelingsruimte is. Een goed gevoel bij de vastgoedmakelaar is alvast super belangrijk.

https://www.mvastgoed.be/nl/verkopen