Gemaplus
Image default
Marketing

Hoe kan je gebruik maken van SEA voor je zoekmachine marketing?

In onze vorige blog hebben wij uitgelegd wat zoekmachine marketing inhoud en zijn we dieper in gegaan op de specialisme SEO. In deze blog gaan we de andere variant van zoekmachine marketing bespreken SEA. 

Wat is SEA en hoe kan je het gebruiken om je bedrijf online beter op de kaart te krijgen

SEA ‘ook wel search engine advertising genoemd’ wordt vaak gebruikt bij de start van een online marketingstrategie en heeft direct effect. Dit is wel zo fijn en vaak wordt dit door een online marketing bureau ingezet om te laten zien dat ze direct resultaat voor je kunnen behalen. Als je Google Ads inzet kom je hoog in google en kan je direct klanten ontvangen. Maar hoe werkt het dan?

Google Ads is een systeem waarbij je betaald per vertoning of bezoek op je website. Dit ligt er maar net aan hoe je het instelt. De benaming die je vaak hoort is cpc ‘kosten per click’. Per zoekwoord kost een bezoeker een bepaald bedrag en dit is afhankelijk van meerdere zaken zoals; concurrentie, hoe relevant is je site en hoe stel je de advertentie in. Dit is best wat werk om in te stellen maar ook zeker om het bij te houden. Je gaat namelijk meten en optimaliseren. Voor een goed Google Ads campagne heb je iemand nodig met de kennis dit juist in te stellen, maar ook zeker goed te meten en bij te sturen.

Hoe kan je SEA en SEO op elkaar instellen

SEO en SEA versterkt elkaar. Namelijk hoe meer bezoekers je op je website hebt, hoe belangrijker google je website scoort en dit kan dan een zeer positief effect hebben op je SEO. Aangezien je met SEA snel en direct bezoekers trekt; krijg je dit effect. Maar dat betekent niet dat het niet andersom werkt. Een online marketing bedrijf zal je dan ook vaak het advies geven om beide in te zetten. Maar hoe kan je SEO dan effect hebben op je SEA?

Voor Google is het heel belangrijk dat de zoekende op de zoekmachine vinden waar zij naar opzoek zijn en dat als je advertenties inzet dat jij hier genoeg aan verdient. Anders stop je ermee toch?

Zorg dus voor SEO pagina’s die direct een raakvlak hebben met een zoekwoord en zorg ervoor dat je SEA bezoekers hierop landen. Dan ziet google dat jij jouw Ads goed hebt ingesteld en dat bezoekers sneller renderen en converteren. Dit is dus waar google jou op beoordeeld en op beloond. Je betaalt dan minder per click.

https://allinone-media.nl