Gemaplus
Image default
Architecture

Redenen waarom u een hondenbuggy nodig heeft

Redenen waarom u een hondenbuggy nodig heeft

Zei u … hondenbuggy? Het is één ding om over de schouder van een ouder mee te kijken naar een schattige pasgeboren baby. Maar wat als de baby in kwestie een harige baby is? Hoewel het misschien een nieuwigheid lijkt voor de elite die wil pronken met schattige miniatuur hondenrassen, dienen hondenwagens een zeer praktisch doel. Ze komen ten goede aan honden met mobiliteitsproblemen, maar ook aan volwassenen die problemen hebben met het uitlaten van hun hond.

Honden wandelwagens zijn uitstekend voor honden om vele verschillende redenen, vooral degenen die niet kunnen lopen lange afstanden.

Sommige redenen zijn als volgt:

 • Een hond die gewond, gehandicapt of anderszins niet in staat is om te lopen, kan nog steeds genieten van het naar buiten gaan in een hondenbuggy. Enkele voorbeelden zijn honden met heupdysplasie, verlamming, of honden met hartwormen, die beweging moeten beperken terwijl ze genezen.
 • Bij warm weer helpt een wandelwagen uw pup te beschermen tegen zon, regen en insecten. In de winter beschermt hij de poten van uw huisdier tegen ijs, smeltwater en strooizout, dat zeer irriterend kan zijn voor dieren.
 • Oudere honden kunnen niet meer zo goed bewegen als vroeger, maar ze willen nog steeds met u mee op uw boodschappenreisjes en andere avonturen. Een hondenwagen is een geweldige manier om ze mee te nemen.
 • Een reddingshond kan problemen hebben door misbruik in het verleden of nog niet getraind zijn om in het openbaar aan de lijn te lopen. Hij kan zich veiliger voelen in een overdekte wandelwagen die hem beschermt tegen al te nieuwsgierige vreemden of andere honden.
 • Moet u veel honden uitlaten? Zet een in een hondenbuggy om uw last te verlichten.
 • Heeft u mobiliteitsproblemen die het moeilijk maken om uw gretige hond uit te laten? Een wandelwagen kan nuttig zijn voor oudere volwassenen of volwassenen die moeite hebben om hun hond onder controle te houden tijdens het wandelen, waardoor uitstapjes een “wandeling in het park” worden.
 • Drukke straten in de stad kunnen beangstigend zijn voor een hond. Zet uw hond in een wandelwagen om met gemak te wandelen.
 • Uw hond meenemen naar het werk is gemakkelijker als u hem in een wandelwagen kunt zetten.

Wanneer moet u een hondenbuggy gebruiken?

 • Om te wandelen: Als u gaat wandelen, laat een hondenbuggy uw hond even uitrusten als hij moe is. Het helpt u ook om uw hond over ruwe, modderige plekken op het pad te krijgen. Gebruik voor wandelen een stevig model met terreinwielen.
 • Om te wandelen: Neem een kleine, vermoeide of gewonde hond mee uit wandelen in een veilige, comfortabele wandelwagen. De wandelwagen geeft u beiden wat frisse lucht en stimulatie.
 • Voor hardlopen of joggen: Met een hondenbuggy of jogger kunt u uw maatje meenemen op uw training. De beste hondenbuggys voor hardlopen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te besturen.
 • Voor op reis: De wandelwagens op onze lijst zijn opvouwbaar. U kunt ze meenemen op reis, en ze maken het gemakkelijk om met uw hond door een nieuwe plek te navigeren.

Belangrijke punten:

 • Honden met verwondingen, mobiliteitsproblemen of ziekte kunnen baat hebben bij het rijden in een hondenkar. Het helpt hen van de buitenlucht te genieten zonder zich te veel in te spannen.
 • Volwassenen die moeite hebben om meerdere honden, of zelfs één energieke hond, in bedwang te houden, kunnen een kinderwagen gebruiken om de stress te verminderen en te genieten van een ontspannen wandeling.
 • Er zijn vele soorten honden wandelwagens geschikt voor reizen, wandelen, joggen, en regelmatig wandelen. Sommige zijn geschikt voor kleine honden, grote honden of meerdere honden.

 Koop een hondenfietskar voor uw hond!