Gemaplus
Image default
Education

Matras topper kopen?

Matras topper kopen?

Een topper matras is de gemakkelijkste manier om het comfort van uw bestaande matras te verhogen, zodat u meer uit uw bed kunt halen voor minder. Bed toppers komen in een reeks van diktes van twee tot vier centimeter, en zijn gemaakt van materialen zoals latex, traagschuim en wol. Er zijn tal van goedkope matras toppers die comfort en ondersteuning toe te voegen voor minder, maar ook luxe opties die zijn net zo pluche als een optie uit onze beste matras gids – ze zullen gewoon kost je veel minder. 

Helpt een topper matras echt?

Ja, een matras-topper kan u echt helpen om beter te slapen! Zolang uw matras niet zakt of doorgezakt is (of zelfs als hij gloednieuw is), kan een topper hem opfleuren en het algemene gevoel veranderen. U kunt een laag op een matras topper voor een beter gevoel, of u kocht een duur model dat een betaalbare upgrade nodig heeft of u vindt uw bed ontbreekt in comfort of ondersteuning. Matras toppers geven ook een boost aan een ouder matras als u merkt dat u niet meer van het gevoel houdt, maar nog niet klaar bent om een geheel nieuw matras te kopen.

Hoe kiest u de beste matras topper

Het kiezen van de beste matras topper voor u is makkelijker als je weet welke kwaliteiten je zou willen dat het te hebben. Bijvoorbeeld, als uw bestaande matras de verkeerde hardheid heeft, zoek dan naar een bed topper zoals de Turmerry Organic Latex Matras Topper die een keuze van hardheden biedt, zodat u er een kunt vinden die meer geschikt is. 

Misschien wilt u een stevigere topper die u ondersteunt als u op uw rug of op uw buik slaapt, of misschien wilt u liever een zachtere traagschuim of pluche-top optie om gewrichten te dempen.

Er is keuze genoeg als u een matras topper met verkoelende eigenschappen zoekt. Het beste is om er een te vinden met een afneembare hoes en antimicrobiële eigenschappen om de topper hygiënisch te houden. Saatva en Eight Sleep gaan nog een stap verder als het gaat om het ‘s nachts koel te houden, met innovatieve materialen of technologie die helpen het lichaam op een comfortabele slaaptemperatuur te houden.

Wat zijn de voordelen van een topper matras?

Als uw matras nog in goede staat is, maar niet helemaal goed – misschien is het te zacht, te stevig, of niet koel genoeg – dan is er een matras topper om te helpen. Bed toppers zijn een eenvoudige manier om elke matras te transformeren, direct, goedkoop en gemakkelijk, met slechts een paar centimeter van traagschuim, latex, of veren die net dat beetje extra wat je nodig hebt. 

Als u op zoek bent om de temperatuur naar beneden te brengen, probeer dan een bed topper met verkoelende kwaliteiten, zoals een gel-geïnfundeerde top of een zweet cover. Veel toppers hebben een hoes die verwijderd en gewassen kan worden, zodat het gemakkelijker is om de topper fris te houden.

De meeste matras toppers zijn ongeveer 3 centimeter dik, maar er zijn er veel die dieper zijn als u extra ondersteuning of stabiliteit nodig dan uw bestaande matras. Als u meer verlichting nodig hebt voor drukpunten, dan is een traagschuim topper ideaal. 

Matras topper materialen gids: schuim, gel, latex

Er zijn ontelbaar veel verschillende matras-toppers verkrijgbaar, dus het kan moeilijk zijn om te weten wat te kiezen. Hier is een snelle gids voor de drie belangrijkste materialen die u zult vinden in bed toppers en de voordelen van elk.

  • Traagschuim – deze toppers zijn een goedkope en gemakkelijke manier om uw matras te veranderen, waardoor het zachter of steviger wordt, afhankelijk van wat u nodig heeft. Als je het koud krijgt, dan is traagschuim een gezelligere optie omdat het de neiging heeft om warmte vast te houden, hoewel er ook koelopties zijn.
  • Gel – als je warm slaapt, dan zijn bed toppers gemaakt met verkoelende gel-geïnfuseerde schuim zijn ontworpen om je lichaamstemperatuur op een koeler niveau te houden terwijl je slaapt. Deze zijn vaak koel om aan te raken, dat is totale gelukzaligheid voor warme slapers. Kijk uit naar toppers met gel, die ook wasbare en antimicrobiële hoezen hebben, wat essentieel is om uw bedtopper hygiënisch te houden als u zweet. 
  • Latex – natuurlijke latex is zeer duurzaam, mooi veerkrachtig en ademend waardoor het ideaal is als je op zoek bent naar iets langdurig en slijtvast op de top van het comfort. Latex matras toppers zijn vaak een goede keuze voor RV’s / campers.